Dan MotreanuStiri Giurgiu

Activarea Mecanismului UE de Protecție Civilă a făcut posibilă tratarea unora dintre victime

Președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu:

Activarea Mecanismului UE de Protecție Civilă a făcut posibilă tratarea unora dintre victimele tragediei de la Crevedia în spitale specializate pentru marii arși din alte țări ale Uniunii Europene. Într-un moment greu pentru România, am avut ocazia să vedem din nou solidaritatea europeană în acțiune.

! Mecanismul de Protecție Civilă are rolul de a promova o cooperare operațională rapidă și eficientă între serviciile naționale de protecție civilă ale statelor UE pentru a răspunde mai bine la dezastre și situații de urgență. În acest fel, se asigură coordonarea resurselor statelor membre care au nevoie de asistență și a celor capabile să furnizeze specialiști și echipamente. Odată ce Mecanismul de Protecție Civilă al UE este activat, statele membre pot oferi asistență. Dacă nicio țară nu poate oferi asistență, se apelează la rezerva strategică a UE – rescEU.

! Mecanismul poate fi activat la solicitarea oricărei țări din lume. Din 2001 și până în prezent, acesta a fost activat de peste 600 de ori în interiorul și în afara UE.

Postari asemanatoare

401 mii lei pentru însoțitorii persoanelor cu dizabilități la Florești Stoenești

DanaD

Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor

DanaD

Mecanismul de stimulare a talentelor

DanaD

Lasa un comentariu