InfoGiurgiu
Florești-StoeneștiStiri Giurgiu

Râul Sabar din Florești Stoenești este salvat

Implicarea primarului comunei Florești Stoenești nu este o noutate.

Iată că și de această dată a reușit, alături de o întreagă echipă din primărie dar și cu sprijinul senatorului PNL de Giurgiu, Toma Petcu, a salvat râul Sabar.

O reușită care bucură cu siguranță locuitorii celei mai mari comune a județului Giurgiu.

Declarație senator PNL, Toma Petcu

„Astăzi, la invitația domnului primar Costel Dumitru și a domnului Angelin David, director general al Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, am fost într-o vizită în teren pentru a vedea stadiul lucrărilor de amenajare a albiei râului Sabar, pe raza comunei Florești-Stoenești. Proiectul lucrărilor a fost demarat în baza protocolului încheiat între cele două instituții, Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea și primăria comunei Florești-Stoenești. Acest protocol prevede punerea la dispoziție a utilajelor pentru realizarea de lucrări de amenajare a cursului albiei râului Sabar. Necesitatea lucrărilor de amenajare este maximă, întrucât sunt peste 40 de ani, de când albia râului nu a mai fost decolmatată, curățată de vegetația lemnoasă și malurile nu au mai fost amenajate. Subiectul „Râul Sabar” a fost, de-a lungul ultimelor luni, dezbătut în mass-media.
Datorită unor lucrări de amenajare, a unor canale de irigații în zona județului Dâmbovița, efectuate „de cei de la ANIF” sa-au diminuat considerabil debitele din avalul secțiuni amenajate, necesare asigurari curgerii apei râului Sabar. Ținând cont de seceta prelungită, o lungă perioadă râul Sabar nu a avut apă. În prezent, după mai multe demersuri, pe râu a început să curgă apă, în debite foarte mici, dar ne creează oportunitatea și posibilitatea de a efectua aceste lucrări de amenajare pe cursul albiei, doar pe raza localității Florești-Stoenești, pe o lungime de 4 km. Avem promisiunea celor de la ABA- Argeș-Vedea, ca lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, urmând ca la începutul anului viitor se va continua cu lucrări similare pe raza localității Găiseni, limitrofă comunei Florești-Stoenești, în continuarea cursului albiei râului Sabar.
Mă bucură că aceste parteneriate între primării și instituții ale statului aduc un plus pentru localitate și, bineînțeles, pentru curățarea și ecologizarea zonei care, după cum am subliniat, de 40 de ani n-a mai beneficiat de asemenea intervenții. Voi urmări cu mare atenție execuția calitativă și de termen a acestor lucrări și sper ca, în momentul când vom finaliza, amenajarea să ducă la o curgere mai bună a apei, într-o zonă curățată și ecologizată.”

Declarația primarului  comunei Florești Stoenești, Dumitru Constantin:

„Echipa care a făcut ca lucrările de pe râul Sabar să fie posibile s-a reunit astăzi pe malul drept al râului, acolo unde se lucrează în ciuda timpului potrivnic .
Senatorul Toma Petcu, Bogdan David director general al Administrației Bazinale Argeș-Vedea a Apelor Române, directorul județean al Apelor Române -doamna Marinela Iliescu și colegii mei de la primăria Florești-Stoenești, Costel Lazăr și Cătălin Matei.”

Postari asemanatoare

Zece străzi și două parcări pavate în Florești Stoenești

DanaD

Școli noi în satele Florești și Palanca, renovare generală a școlii de la Stoenești

DanaD

Adrian Anghelescu, primarul municipiului Giurgiu, scurt bilanț

DanaD

Lasa un comentariu