InfoGiurgiu
Dan MotreanuStiri Giurgiu

Uniunea Europeană nu lasă pe nimeni în urmă.

Președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu:

Uniunea Europeană nu lasă pe nimeni în urmă.

Vedem tot timpul știri despre tinerii care pleacă în străinătate. Acum avem la îndemână un instrument UE pentru a stopa declinul demografic. „Mecanismul de stimulare a talentelor”, pentru care am fost responsabil din partea grupului PPE, a fost aprobat recent de Parlamentul European. UE sprijină regiunile care se confruntă cu scăderea forței de muncă, plecarea tinerilor și cu o pondere scăzută a persoanelor cu studii superioare.

În cadrul acestui program, Comisia Europeană a lansat o nouă cerere de exprimare a interesului vizând 36 de regiuni care sunt afectate în prezent de plecarea unei populații mai tinere (15-39 de ani). Printre acestea se numără și regiunea Nord-Vest din România.

Vor fi selectate zece regiuni care vor beneficia de analize detaliate, de recomandări și de planuri de acțiune adaptate la situația lor specifică. Plecarea tinerilor conduce la o scădere a populației în vârstă de muncă, la un număr scăzut de absolvenți de studii universitare și la dificultăți în păstrarea talentelor.

Anterior, Comisia Europeană a lansat un apel destinat altor 46 de regiuni din Uniunea Europeană. Acestea se confruntă cu un declin accelrat al populației în vârstă de muncă și niveluri scăzute ale învățământului superior. Au fost vizate inclusiv șase regiuni din România: Sud-Muntenia, Centru, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Vest și Vest.

Prin amendamentele adoptate de Parlamentul European, am solicitat ca asistența tehnică personalizată să fie extinsă atât la toate cele 46 de regiuni aflate deja în „capcana dezvoltării talentate”, cât și la toate cele 36 de regiuni care riscă să se confrunte cu o „capcană a dezvoltării talentate” în viitor.

Președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motrean

Postari asemanatoare

Zece străzi și două parcări pavate în Florești Stoenești

DanaD

Școli noi în satele Florești și Palanca, renovare generală a școlii de la Stoenești

DanaD

Adrian Anghelescu, primarul municipiului Giurgiu, scurt bilanț

DanaD

Lasa un comentariu