InfoGiurgiu
Dan MotreanuStiri Giurgiu

Bani pentru daunelor cauzate de seceta din vara anului 2022

Președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu:

„Am aprobat, în plenul Parlamentului European, alocarea a 33,9 de milioane de euro pentru a oferi sprijin României în urma daunelor cauzate de seceta din vara anului 2022.

ℹ Din martie 2022, seceta severă a afectat în mod special partea de sud-est a României. Recoltele au fost afectate negativ de secetă și de două valuri consecutive de căldură, la sfârșitul lui iunie și începutul lui iulie. Ploile au venit prea târziu pentru a compensa și a reduce efectele secetei.

ℹ Banii vor proveni din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE).

ℹ FSUE a fost creat în 2002 pentru a sprijini țările eligibile în operațiunile de urgență și de redresare în urma dezastrelor naturale. A fost extins în martie 2020 pentru a acoperi urgențele majore de sănătate publică, dovadă a unității și solidarității europene într-un moment de cumpănă.

ℹ Între 2002 și 2022, prin intermediul FSUE au fost mobilizate peste 8,2 miliarde de euro pentru intervenții care au vizat 127 de dezastre în 24 de state de membre și în trei țări în curs de aderare.

ℹ Reamintesc că Guvernul Nicolae Ciucă a alocat 300 de milioane de lei pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub forma de grant acordat producătorilor agricoli pentru culturile afectate de seceta pedologică din perioada martie – septembrie 2022.”

Postari asemanatoare

Școli noi în satele Florești și Palanca, renovare generală a școlii de la Stoenești

DanaD

Adrian Anghelescu, primarul municipiului Giurgiu, scurt bilanț

DanaD

Florești-Stoenești, capitală culturală a județului Giurgiu

DanaD

Lasa un comentariu