InfoGiurgiu
Dan MotreanuStiri Giurgiu

Dan Motreanu – 50 de milioane euro suplimentate

Președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan .Motreanu:

 

Contractul pentru achiziția a 26 de microbuze electrice destinate tranportului elevilor din județul Giurgiu a fost semnat de președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu și de ministrul Educației, Ligia Deca.

ℹ Achiziția va fi realizată din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). La nivel național, au fost aprobate proiecte în valoare de 250 de milioane de euro, de care vor beneficia 213.000 de elevi din 1.200 de localități, în special din mediul rural. PNL sprijină accesul egal al elevilor la educație.

ℹ Microbuzele electrice vor avea un consum energetic redus și vor fi achiziționate și stațiile de încărcare.

ℹ” În cadrul acestei finanțări, am făcut eforturi să suplimentăm cu 50 de milioane de euro alocarea investiției, majorând de la 200 de milioane la 250 milioane de euro, fără TVA, iar la acestea s-a adăugat și cofinanțarea consiliilor județene în valoare de peste 7 milioane de euro”, a declarat Ligia Deca, ministra liberală a Educației.

ℹ Pe de altă parte, Ministerul Mediului a lansat programul ”Microbuze electrice pentru elevi”, cu un buget de 300 de milioane de lei, finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu. Consiliile județene pot depune cereri de finanțare pentru microbuze electrice și stații de încărcare. În funcție de numărul de elevi, finanțarea va fi de maximum 25 de milioane de lei pentru un județ.”

Postari asemanatoare

Zece străzi și două parcări pavate în Florești Stoenești

DanaD

Școli noi în satele Florești și Palanca, renovare generală a școlii de la Stoenești

DanaD

Adrian Anghelescu, primarul municipiului Giurgiu, scurt bilanț

DanaD

Lasa un comentariu