InfoGiurgiu
Municipiul Giurgiu

Workshop de salvare din apă și prim-ajutor specific

Municipiul Giurgiu găzduiește săptămâna aceasta cea de-a noua ediției a „Workshopului de salvare din apă și prim-ajutor specific” organizată de Filiala de Cruce Roșie Giurgiu.

Deschiderea oficială a avut loc ieri după-amiază în prezența președintelui Crucii Roșii Române, doamna Camelia Șucu, a reprezentanților autorităților publice, partenerilor și colaboratorilor din România și Bulgaria, municipalitatea fiind reprezentată de domnul viceprimar Ionel Muscalu.

Aceasta a mulțumit organizatorilor care au creat la Giurgiu o pepinieră de salvatori, înregistrându-se astfel o altă premieră în orașul nostru prin acest eveniment unic în țară.

Timp de o săptămână, voluntarii vor învăța tehnici de salvare din apă curgătoare și bazin, comunicare la distanță fără aparatură, conducerea unei bărci, ajutor psihologic, scufundare cu scafandri, orientare în spațiu și prim ajutor.

„Workshopului de salvare din apă și prim-ajutor specific” a fost inițiat în 2014 și înterupt doar în 2020. Până în prezent au fost certificați pentu salvare din apă peste 400 de voluntari ai Crucii Roșii Române, anul acesta participând voluntari din 12 județe.

Postari asemanatoare

Adrian Anghelescu, primarul municipiului Giurgiu, scurt bilanț

DanaD

324 de ghiozdane și rechizite pentru elevii din municipiul Giurgiu

DanaD

Instruirea angajaților pentru binele cetățenilor

DanaD

Lasa un comentariu