InfoGiurgiu
Stiri Giurgiu

Ziua europeană a comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare

Europarlamentarul Dan Motreanu, presedinte PNL Giurgiu:

23 august este Ziua europeană a comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare.
Data de 23 august are o valoare simbolică şi a fost aleasă pentru a aminti de Pactul Ribbentrop-Molotov, semnat în 1939, de Germania nazistă și de Uniunea Sovietică. Pactul conținea și un protocol secret prin care Rusia și Germania își împărțeau Europa de Est.
Stalin și Hitler au redesenat discreționar granițele Europei și au extins și în alte țări deportarea, torturarea și asasinarea a milioane de persoane, practicate deja în URSS și Germania nazistă.
Pentru România a început o perioadă groaznică. URSS ne-a luat Basarabia și Bucovina de Nord și a impus comunismul cu forța în țara noastră. Regimul comunist din România, sprijinit de URSS, a încercat să controleze populația prin teroare și să elimine elita politică și intelectuală a țării.
Oamenii care s-au opus dictaturii comuniste au fost arestați, bătuți, torturați fără milă, omorâți. Libertatea a fost obținută în decembrie 1989, când românii s-au ridicat împotriva dictaturii comuniste.
La 84 de ani după semnarea pactului Ribbentrop-Molotov, Rusia condusă acum de Vladimir Putin, fost ofițer KGB, încearcă să reinstaureze teroarea și disprețul față de drepturile omului. Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a provocat deja numeroase victime, inclusiv printre civilii ucraineni. Propaganda rusă lansează minciuni pe bandă rulantă, după modelul practicat de URSS.
În timp ce Rusia condusă de Vladimir Putin promovează războiul și moartea, Uniunea Europeană este un proiect menit să mențină pacea. Așa l-au gândit fondatorii săi și așa este și în ziua de astăzi. Pentru a păstra acest model, trebuie să nu ne lăsăm mintea otrăvită de mizeriile emanate de propaganda rusă.”

Postari asemanatoare

Zece străzi și două parcări pavate în Florești Stoenești

DanaD

Școli noi în satele Florești și Palanca, renovare generală a școlii de la Stoenești

DanaD

Adrian Anghelescu, primarul municipiului Giurgiu, scurt bilanț

DanaD

Lasa un comentariu