InfoGiurgiu
Dan MotreanuStiri Giurgiu

Planul Național de Acțiune privind Siguranța Școlară

Planul Național de Acțiune privind Siguranța Școlară vizează creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în unitățile de învățământ. 

 

ℹ Documentul a fost semnat de patru miniștri liberali și stabilește drept priorități combaterea traficului și a consumului de droguri în rândul elevilor, prevenirea violenței și a cazurilor de bullying, reducerea riscului de expunere a elevilor la un mediu infracțional.

 

ℹ Vor fi înființate grupuri de acțiune cu specialiști din domeniile vizate în fiecare unitate de învățământ preuniversitar. Aplicarea planului se va realiza cu implicarea profesorilor, părinților și reprezentanților asociațiilor de elevi.

 

ℹ Planul prevede organizarea de activități practice și campanii de conștientizare, introducerea unor cursuri de educație pentru sănătate și a unor tematici de prevenire a faptelor antisociale.

 

ℹ Realizarea planului a presupus colaborarea dintre opt ministere, dintre care patru sunt conduse de reprezentanți ai PNL: ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Ioan Veştea, ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Postari asemanatoare

Școli noi în satele Florești și Palanca, renovare generală a școlii de la Stoenești

DanaD

Adrian Anghelescu, primarul municipiului Giurgiu, scurt bilanț

DanaD

Florești-Stoenești, capitală culturală a județului Giurgiu

DanaD

Lasa un comentariu